Berga Äng, det klimatsmarta bostadsområdet

BergaÄng

Vad sägs som ett nytt bostadsområde med ett modernt tänk, som går ut på att underlätta för alla boende att leva klimatsmart? 

Kanske blir du lika nyfiken som vi på Aurum blev när vi fick nys om detta projekt. Så låt oss avslöja lite mer detaljer för att späda på den känslan ytterligare: 

Tänk dig en stadsdel med ca. 500-700 bostäder som knyter ihop Berga och Linköpings centrum. De bostäder som byggs får ett fantastiskt läge i förhållande till innerstan, men samtidigt hålls hyrorna låga. Föreställ dig också att man har tänkt till en extra gång när det gäller klimatet, och att alla bostäder därför byggs i trä med låga koldioxidutsläpp. Det tar inte slut där, för om du själv skulle flytta in hade du snart märkt hur hela området var planerat så att det skulle bli enklare för dig som boende att göra klimatsmarta val i vardagen. 

Ja, detta ska Aurum hjälpa till att förverkliga tillsammans med Slättö och Bostadsbolaget. Vi står för ca. 90-130 av lägenheterna, där hälften av bostäderna ska bli hyresrätter och resten bostadsrätter. Området ligger i Linköping och kallas för Berga äng, det sträcker sig från Garnisonen till Bergadammen. Förutom bostäder ska det även finnas en skola kombinerad med en förskola vilket blir smidigt för de boende. Det kommer också byggas nya mötesplatser för att skapa glädje och gemenskap i samhället. Dessa kommer i form av lekplatser, torg med handel och service, å-promenad (längs med Bergadammen) och utegym.

Just nu pågår arbete med detaljplanen och vi siktar på att ett samråd kan dra igång runt årsskiftet. Vi ser fram emot att fortsätta med projektet och är nyfikna på vad mer det kommer ge oss.